CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 14 juli 2008

Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter

Anhörighetsinvandring. Antar att ni har hört talas om det? Om inte, så kan jag ge en liten lättare förklaring. Använd tanken att du är från ett annat land och ska fly till Sverige. Din familj har inte råd att skicka iväg hela familjen samtidigt utan din pappa reser först. Alliansen har nu kommit med ett förslag om att du och din resterande familj inte kan få komma till Sverige förens din pappa har fått ett heltidsjobb.

När jag först fick höra om detta förslag höll jag på att tappa hakan. Vad tänker dessa människor med gällande denna fråga? Har de någon som helst aning om hur svårt det är att få ett jobb i Sverige om man har ett icke-svensk namn? Vet de om att många invandrare blir tillslut tvungna att byta namn för att de ens ska ha en möjlighet att komma på en intervju?

Och, ja, det kommer mera. Detta bryter mot barnkonventionen, som Sverige skrivit på! En artikel beskriver rätten till föräldrar.

Vi använder tanken vidare. Låt oss säga att förslaget går igenom och din pappa nu kommer till Sverige. För det första måste han lära sig språket och det tar sin tid. Sen är det dags för jobbsökandet. (Jag har kontakt med väldigt många flyktingfamiljer här på Gotland och en man sökte 120 jobb en sommar men lyckades inte ens komma på anställningsintervju!!!!) Så låt oss då säga att din pappa inte lär få ett heltidsjobb på tre år! Efter tre år, då kan asylprocessen börja. Som ni alla vet så är den lång och väldigt svår. I vanliga fall tar det runt ett år innan resterande familj kan komma. Så, sammanlagt fyra år kanske allt detta tar, om förslaget går igenom. Det är väldigt lång tid för barn att vara utan deras föräldrar.

Detta förslag får inte gå igenom för det skulle förstöra så otroligt mycket för alla fantastiska barn ute i världen som faktiskt har rätt till båda föräldrarna!

Så gör allt ni kan för att kämpa emot detta!

pernillahellqvist@hotmail.com

0 kommentarer: